Fully Loaded Mercedes X-Class Kampeerauto

De Duitse firma Matzker specialiseert zich over het algemeen in het verbouwen van Land Rovers voor avonturen over het land. Maar nu hebben ze een Mercedes-Benz X-Klasse als basis gebruik, waardoor het geheel er modern uitziet.

Misschien is de reden hiervoor ook dat het bij Jaguar Land Rover niet zo goed gaat? Het onderdeel Jaguar Land Rover van het Indiase Tata Motors verkocht vorig jaar 4,6 procent minder auto’s en kondigde eerder al aan dat er duizenden banen gaan verdwijnen en dat de overgebleven werknemers een verplichte vakantie krijgen in april.

Bij Mercedes hebben ze geen last van de Brexit in de productie en bieden daarom waarschijnlijk meer zekerheid. Overigens past deze combinatie wat ons betreft ook prima. Alhoewel wij altijd zullen opteren voor een Mercedes 4×4 Sprinter uitvoering. Want erg praktisch is deze uitvoering natuurlijk niet.

De unit is behoorlijk compleet uitgerust met een slaapbank en kitchenette met een twee gaspitten en een kleine koelkast, zodat je geen vuur op de camperplaats hoeft te maken om het avondeten te bereiden.

De unit biedt tevens toegang tot de cabine van de truck, zodat iemand achterin kan verblijven en toch kan communiceren met de bestuurder. De opvallende 300SL Gullwing deur gaat verticaal open, wat ons niet altijd handig lijkt. Het ziet er vooral stoer uit.

Er is een zithoek die kan worden omgebouwd in een slaapplaats. Door de poptop is er  voldoende hoofdruimte, en kun je extra slaapplaatsen creëren. Het nadeel van een poptop is natuurlijk wel dat alle geluiden en de kou makkelijk kunnen binnenkomen. Maar in de gebieden waar je met deze kampeerauto naar toe gaat zal dat waarschijnlijk niet zoveel uitmaken. De unit heeft een stoere en moderne industriële look, o.a. door de geborstelde metalen afwerkingen.

Dit is typisch zo’n camper die je koopt als je een lange (wereld)reis gaat maken. Voor reizen door Europa blijft een stealth kampeerauto onze favoriet.

De prijzen van de unit van Matzker beginnen bij €. 89.900,= excl. BTW en BPM. Daar moet je dan nog wel een Mercedes bij kopen… En dan komt het totale plaatje op ongeveer €. 180.000,=.