Citroën Type H WildCamp…

De Italiaanse designer Flaminio Bertoniwas was misschien wel één van de belangrijkste influencers uit de Europese automobielgeschiedenis. Zo was hij ook verantwoordelijk voor de vormgeving van de Citroën Traction Avant, de 2 CV, de DS en de AMI-6. Maar ook van de Citroën HY.

Reeds in 2018 werd ter ere van het toen zeventig jarige bestaan van de door hem ontworpen Citroën HY de Citroën Type H WildCamp Kampeerauto geïntroduceerd . De Citroën HY werd door David Obendorfer en Fabrizio Caselani van het Italiaanse FC Automobili geredesigned om zo de 70ste verjaardag van dit iconisch model te vieren.

De WildCamp kwam tot stand door een moderne Citroën Jumper om te bouwen met gebruikmaking van een gelimiteerde ombouwset. Bij de introductie waren er 70 van deze ombouwsets beschikbaar.

Maar in 2018 bestond Kampeerauto magazine helaas nog niet. En omdat wij onze lezers deze kekke vintage retro kampeerauto niet willen onthouden, hieronder de specs!

De WildCamp is dus eigenlijk gewoon een moderne buscamper met de looks van de oldtimer maar dan met veel minder zorgen. Want de Citroën is aangedreven door een moderne 161 pk BlueHDi-dieselmotor. Daardoor heeft de WildCamp, in tegenstelling tot de oldtimer, ook een comfortabel interieur. Hij is voorzien van roterende voorstoelen en een tweezitsbank, die slim zijn gecombineerd met de geïntegreerde keukenmodule, wat het geheel completeert.

De Citroën heeft achterin ook een ruim slaapgedeelte voor twee personen, een gasfornuis met twee kookplaten, een spoelbak van roestvrij staal, een waterkan en een koelkast met geïntegreerd vriesvak. Ook een badkamer is aanwezig.

Op verzoek kon de WildCamp ook worden besteld met een Poclain-tractiesysteem van 4×2 met sperdifferentieel en een Alpine 9-inch premium infotainment systeem met navigatiesysteem.

Citroën noemde de kampeerauto bij de introductie een concept car. Op Marktplaats is de bodykit nog los te bestellen, maar of dat voor de complete kampeerauto uitvoering geldt weten wij niet. Wij konden er geen eentje als tweedehands vinden. Bij de introductie koste de kampeerauto nieuw € 68.729,= (exclusief bpm).

Maar mocht je de onbedwingbare wens hebben om in deze geweldig ogende WildCamp te gaan genieten van je wel verdiende rust, wat wij volledig begrijpen, zouden wij je aanraden om toch ook even contact op te nemen met typeh.nl. Misschien dat zij het ding nog kunnen leveren.

En zo niet, dan hebben we gelukkig hieronder de foto’s nog!