Douchen is altijd een dingetje bij zelfbouw…

Douchen in de kampeerauto is altijd een dingetje. Vooral in de zelfbouw kampeerauto’s is dit vaak een lastig onderwerp door een tekort aan ruimte of omdat het vrij kostbaar kan zijn om een badkamer in te bouwen.

En daarom zie je vaak de gebruikers van zelfbouw kampeerauto’s met douchezakken over de parkeerplaats sjouwen, een abonnement nemen op de sportschool of langs het strand of bij de havens op zoek zijn naar een openbare douche.

Maar is dit nu echt nodig? Je kunt namelijk ook gewoon voor zo’n €. 165,= een Qlima PGWH1010 buitengeiser kopen. Het ding is perfect om snel aan warm water te komen en vooral ook makkelijk ergens te plaatsen. Of je nu je borden wilt afwassen of douchen onderweg, het kan allemaal.

De geiser werkt met een piëzo ontsteking (batterijen inbegrepen) en heeft geen elektrische aansluiting of waakvlam nodig. Zowel propaan als butaan gas is geschikt voor deze geiser. Het compacte en lichte ontwerp maakt de geiser ook erg makkelijk te verplaatsen en via de handgreep kan deze ook makkelijk opgehangen worden.

Met een capaciteit van 5,5 liter water per minuut moet je natuurlijk wel voldoende water bij je hebben. Maar ook daarvoor zijn uitstekende oplossingen te koop. Denk daarbij bijvoorbeeld ook een aan een waterzak. In boten is dit een veel gebruikte oplossing om water in de kleinste ruimtes te kunnen bergen.

Overigens is het ook mogelijk om de geiser rechtstreeks via een waterslang aan te sluiten op een tappunt. De temperatuur is af te lezen op een led-display en kan middels draaiknoppen ingesteld worden. Er kan een maximale watertemperatuur worden bereikt van 70°C.

De geiser wordt standaard geleverd met douchekop, pakkingen en een montageset.

En als je geen ruimte in de kampeerauto hebt of (net als ik) niet buiten in je blote kont wil gaan staan, koop er dan een douche tent bij voor weinig en al je problemen zijn opgelost!