Huren van een klassieke kampeerauto weer helemaal hip in 2019

Vakantiegangers die naar het zuiden gaan, denk aan Italië, Portugal en Spanje, boeken vaak eerder hun Kampeerauto om verzekerd te zijn van een kampeerauto met airconditioning. Dit is geen onverstandige zet, want de vraag naar kampeerauto´s met airco is bijna twee keer zo groot als het beschikbare aanbod. Dit blijkt uit onderzoek van Goobony.

Compacte kampeerauto’s populair

Een goede reden om op tijd te boeken is de mogelijkheid om als eerste te kunnen kiezen uit het aanbod van beschikbare kampeerauto´s. Zo blijken compacte kampeerauto’s veruit het populairst onder de kampeerauto huurders.

Een compacte camper is meestal een busje of bestelwagen. Ze zijn te gebruiken in het alledaagse verkeer, maar mét alle faciliteiten om op vakantie te gaan.

De vraag naar dit soort kampeerauto’s is 2,2 keer groter dan het aanbod. Op tijd reserveren kan er daarom voor zorgen dat liefhebbers van kampeerauto´s meer kans maken op het huren van hun (compacte) droomcamper in de zomerperiode.

Volkswagen camperbusje veel te laat geboekt

De droom van elke surfer en vrije geest: op pad met je eigen retro Volkswagen. Het volkswagenbusje is de belichaming van het hippietijdperk; van het erop uit trekken en je eigen weg gaan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze iconische camper nog steeds erg populair is. Opvallend is dat de doelgroep die op pad wil met een Volkswagenbusje vooral bestaat uit jongvolwassenen in de leeftijd van 18 tot 35 jaar.

De vraag naar Volkswagenbusjes is over het hele jaar maar liefst 4,4 keer groter dan het aanbod.

Misschien een dingetje om over na te denken bij de aanschaf van de camper en de mogelijkheid om deze te verhuren.