In 2018 zijn er meer campers verkocht dan ooit tevoren

In 2018 zijn er in Nederland meer campers verkocht dan ooit tevoren. In de eerste drie kwartalen van het vorige jaar waren er al 1.862 nieuwe kampeerauto’s verkocht. Cijfers van het laatste kwartaal 2018 zijn ons helaas nog niet bekend. Maar de aantallen in de eerste drie kwartalen waren al 14,1 procent meer dan in dezelfde periode van 2017, maar ook meer dan ooit tevoren in een heel kalenderjaar. De verkoop van tweedehands campers steeg met maar liefst 40,4 procent.

Het complete park aan campers in Nederland blijft groeien en bedraagt momenteel ongeveer 115.000; een verdubbeling ten opzichte van tien jaar geleden.

De best verkopende nieuwe kampeerauto’s zijn van het merk:

  1. Eriba-Hymer
  2. Adria
  3. Carthago
  4. Knaus
  5. Bürstner
  6. Capron

40 procent meer tweedehands campers

De markt voor tweedehands kampeerauto’s floreert tevens als nooit tevoren: tot en met september 2018 werden in Nederland 7.872 gebruikte campers door de vakhandel aan particulieren verkocht, oftewel een plus van 40,4 procent ten opzichte van de eerste drie kwartalen van 2017.

De top 3 best verkopende gebruikte kampeerauto’s zijn van het merk:

  1. Eriba-Hymer
  2. Bürstner
  3. Adria

Maar wat de toekomst zal brengen is nog erg onduidelijk. We hebben nu natuurlijk te maken met een vergrijzing waardoor veel koopkrachtige ouderen een nieuwe kampeerauto kunnen aanschaffen. Maar die doelgroep zal in de nabije toekomst ook een keer ophouden te bestaan.

Ook is er natuurlijk veel te doen om diesel als brandstof. Helaas wordt er tegenwoordig vaak een negatief beeld gecreëerd door berichten als ‘diesel auto verdwijnt uit het straatbeeld’ en de ‘consument keert zich van diesel auto af’.

Maar de diesel kampeerauto is zeker nog niet dood, merken zoals Mercedes en zelfs Volkswagen hebben aangegeven in de toekomst de dieselmotoren te willen blijven doorontwikkelen. En dat is natuurlijk nu nog wel nodig, een volwaardige en goed bruikbare elektrische kampeerauto heb ik in ieder geval nog niet voorbij zien komen.

Maar wilt u zeker zijn van een zorgeloze toekomst in uw diesel kampeerauto dan kunt u het beste een recent model kopen, tenminste met Euro5 motor, met een bouwjaar van na 2009.