London Taxi nu ook te koop als elektrische kampeerauto…

De Chinese autobouwer Geely is onder andere de producent van Volvo en Polestar. Maar ook LEVC (London EV Company) is tegenwoordig onderdeel van dit concern.

Dit onderdeel bouwt onder andere de bekende elektrische London Taxi en bussen en het heeft onlangs aangekondigd om deze bekende Taxi uit Londen ook op de markt te brengen als kampeerauto.

Dankzij hybridetechnologie zou de kampeerautouitvoering van de Taxi een actieradius moeten bieden van maximaal 480 km. De eerste concepten van kampeerauto zien er bepaald niet milieuvriendelijk uit. Maar volgens opgave van de fabrikant zou deze kampeerauto met uitsluitend zijn elektrische aandrijving toch een actieradius van 98 kilometer moeten garanderen. Dankzij een slimme range extender in de vorm van een benzinemotor, die na 100 kilometer inspringt, wordt de actieradius gemaximaliseerd tot 480 km.

De VN5, zoals het model heet, is 5,32 meter lang en 2,09 meter breed. Er zijn slaapplaatsen voor in totaal vier personen: twee daarvan in het hefdak, nog twee plaatsen zijn gecreëerd door de bank om te bouwen. Naast de schuifdeur heeft LEVC een elektrisch bedienbaar keukenblok geplaatst dat zonder gas te gebruiken is.

In het midden van het voertuig bevindt zich een opklapbare tafel die plaats biedt aan maximaal vier personen. De twee bestuurdersstoelen kunnen 180 graden worden gedraaid en de zitbank kan naar achteren worden geschoven, waardoor een comfortabele en ruime zithoek ontstaat.

Als je het exterieur van de kampeerauto wilt personaliseren kunt je kiezen uit verschillende lakleuren, felgekleurde bumpers en lichtmetalen velgen.

Al je serieus geïnteresseerd bent kun je een reservering plaatsen bij LEVC. Definitieve prijzen zijn er nog niet, maar naar verwachting kost de e-Camper zo’n 73.000 euro, exclusief belastingen en eventuele opties. Naar verwachting zullen de eerste exemplaren aan het einde van dit jaar worden geleverd.