Maarten van der Weijden opent de Camperelfstedentocht…

Normaal denk je bij de Elfstedentocht natuurlijk aan schaatsen. Maar op 1 september a.s. kun je de tocht der tochten nu ook met de kampeerauto volbrengen. De tocht zal voor het eerst worden verreden en Maarten van der Weijden gaat zelf ook met de kampeerauto een aantal van de elf steden bezoeken.

Initiatiefnemer is Margreet Dröge van Campingplaats Leeuwarden. Er kwamen volgens haar veel verzoeken om de Elfstedentocht te rijden met de kampeerauto. Maar tot dusver ontbrak het aan een platform waarop alle praktische informatie te vinden is.

Je kunt bij alle elf stempelposten en de betrokken ondernemers een stempelkaart ophalen. Het startpunt, het startmoment én de duur van de reis is voor iedereen vrij te bepalen. In iedere Elfstedenstad kan een stempel gehaald worden. Wanneer de stempelkaart vol is maken camperaars kans op mooie prijzen.

Via camperelfstedentocht.nl en de nieuwsbrief ontvang je allerlei leuke tips over wat er in de elf steden allemaal te beleven is. Zo worden de camperaars gewezen op de elf fonteinen, leuke winkels, restaurants, wandel- en fietsroutes, activiteiten en nog veel meer. Daarnaast krijg je verschillende extra’s, zoals Fries roggebrood, dippers en toast van Van der Meulen. Ook wordt er in Bolsward gratis een Sonnema Berenburg ingeschonken en kan men bij Brouwerij Dockum gebruik maken van leuke aanbiedingen.

Bij Jumbo Els Broek Zuiderburen in Leeuwarden krijgen deelnemers vanaf €25,- aan boodschappen en op vertoon van hun stempelkaart een gratis ambachtelijk Fries suikerbrood van Tije de Boer.

Rij de route en draag bij aan de Maarten van der Weijden Foundation

De Maarten van der Weijden Foundation is onlosmakelijk verbonden aan de Elfstedentocht. In 2019 zwom Maarten van der Weijden de Elfstedentocht om geld in te zamelen voor zijn foundation. En daarom doneert de organisatie bij een volle stempelkaart een bedrag aan de Maarten van der Weijden Foundation.