Renault Trafic concept Kameerauto Hippie Caviar Hotel…

Bij Renault heeft een creatieveling iets bedacht! Een nieuwe Renault Trafic Kameerauto met de naam Hippie Caviar Hotel…

Waarschijnlijk is de naam bedacht door een overijverige tekstschrijver met een enorme fantasie want bij een kampeerauto van dit kaliber denken we nou niet gelijk aan een Hippie, Caviar of een Hotel. Het is toch gewoon een Renault Trafic bedrijfswagen die is omgebouwd naar een kampeerauto?…

Maar volgens Renault moet je onderweg toch echt een luxueuze vijfsterrenhotelervaring ervaren. En dat omdat de Trafic zal worden uitgerust met sjieke materialen en exotische houtsoorten aan de binnenkant, vermengd met zachte kleuren. Renault zegt dat Japanse “washi”-verven met papiereffect deel uitmaken van de formule. Ohw, en er is een echt dakterras. Het idee is leuk, maar wij zijn alvast benieuwd hoe ze dat gaan creëren op onze verplichte poptop met twee veren.

Het idee is grappig en het is natuurlijk maar een concept. Maar wij blijven toch gewoon Hollanders die met name veel belang hechten aan het kwartaaltarief? Wij zijn toch nuchter en hebben niet veel meer eisen dan een zitbank die kan worden omgevormd tot een bed met een redelijke keuken?

Nee denkt Renault. Want het meest radicale kenmerk van de Hippie Caviar Hotel is namelijk helemaal niet verbonden met de omgebouwde bedrijfsbus. Volgens Renault is het de grote “logistieke container” die eigenaren kunnen laten bezorgen waar ze ook heen gaan. Het ding bevat een complete badkamer en batterijen voor elektriciteit en voor de fietsen die we normaal op de trekhaak meenemen.

Oké, we weten natuurlijk niet hoe ze bij Renault tot dit soort ideeën komen, maar misschien is het handiger om dit soort berichten niet naar nuchtere Hollandse redacteuren te sturen die net zijn begonnen in deze branche. Die gaan er namelijk van hallucineren. (of is dat juist de bedoeling?)

Maar hopelijk kunnen ze ons dat uitleggen tijdens de Caravan Salon 2021 in Düsseldorf, die op 27 augustus wordt geopend. Want daar zal de conceptversie te bezichtigen zijn.

En wat we ook in 2022 kunnen verwachten is de elektrische Renault Trafic. En ongetwijfeld kan je van dat model gewoon een normale Hollandse kampeerauto maken.