VW presenteert toekomstvisie California tijdens Caravan Salon…

Tijdens de komende Caravan Salon in Düsseldorf presenteert VW zijn toekomstvisie op de nieuws Volkswagen California Concept.

De nieuwe California is gebaseerd op de lange Multivan Plug-in Hybride. En dat is logisch want met een volledig electrische kampeerauto kom je nog niet zo ver.

Inmiddels rolde er in de fabriek in Hannover al dik 200.000 California kampeerauto van de band. En daarmee is de California de meest succesvolle kampeerauto ter wereld. Alleen al vorig jaar rolden er 21.600 exemplaren van de band, een stijging van 14,9% ten opzichte van het voorgaande jaar. De California is dan ook al decennia lang de onbetwiste marktleider in het segment van tot campers omgebouwde bestelwagens.

Veel is er nog niet bekend over wat VW precies gaat brengen in de nieuwe California. Maar wel dat er net als in de California 6.1 een touchscreen in de dakconsole komt voor alle belangrijke instelling van de camper, maar nu in tabletformaat. Niet echt wereldschokkend maar misschien is dat ook de bedoeling.

Opvallend is ook dat VW aangeeft dat de nieuwe California uitgevoerd kan worden met twee schuifdeuren. Niet echt praktisch en ook niet nieuw.

Na de Caravan Salon 2023 in Düsseldorf zullen we meer weten en zal VW hopelijk meer innovaties laten zien dan wat er tot nu toe in het persbericht staat.