Waarom met een kampeerauto als het ook met een helikopter kan?…

Zelf heb ik er nooit zo over nagedacht, maar ik ontdek steeds meer vormen van rondtrekken over de wereld met verschillende manieren van transport. Aanvankelijk kwam ik niet veel verder dan de gedachte om de wereld over te reizen met een kampeerauto, boot, motor of gewoon als backpacker.

Maar inmiddels weet ik beter! Het zijn vooral jongeren die kapitaalkrachtig genoeg zijn en voldoende kennis hebben om de wereld over te reizen in een eigen vliegtuig of zelfs helikopter. Zo ook dit echtpaar uit Newfoundland, Canada. Ze ontmoeten elkaar al heel jong op school en maakten samen toen al foto’s en video’s.

Chris nam een ​​meer traditionele weg in het leven en besloot een interventieradioloog te worden (een arts die gespecialiseerd is in minimaal invasieve procedures met behulp van beeldgeleiding). Hij kon echter niet wegblijven van het creëren en bleef naast zijn baan daarom creatieve projecten doen in zijn vrije. Zijn vrouw Becki volgde een creatieve studie en runt nu o.a. de zakelijke kant van hun activiteiten.

Ook behaalde Cris zijn helikopterbrevet en samen kochten ze een Robinson R44 Raven II (model uit 2007) waarmee ze inmiddels trektochten maken als zou de helikopter hun kampeerauto zijn. Gewoon ergens landen op een berg en je tentje naast de helikopter opzetten, wie droomt er niet van?…

Samen zorgen ze voor fantastische beelden die ik jullie als kampeerauto enthousiastelingen zeker niet wil onthouden.