Wie koopt er nou een Tesla Cyberlandr?…

Volgens planning zou aan het einde van 2021 een begin worden gemaakt met de uitlevering van de Tesla Cybertruck. En volgens Tesla zijn er inmiddels al 1 miljoen exemplaren van de futuristische pick-up besteld. Dit ondanks het feit dat de definitieve afmetingen van de Cybertruck nog niet eens bekend zijn en het bij de introductie al bleek dat er nog heel wat gesleuteld moet worden om het ding überhaupt op de weg te krijgen.

Maar dat kon de mensen van de Cyberlandr niet weerhouden om ook alvast een camperuitvoering te bedenken. Hun ontwerp is een beetje vreemde uitvouwbare en vooral onpraktische constructie geworden ook al lijkt het wel te passen bij het ontwerp van de Cybertruck.

De Cyberlandr opbouw wordt door het in Las Vegas gevestigde Stream It gebouwd. Zelf geeft dit bedrijf aan dat het inmiddels al voor vijftig miljoen Dollar aan orders heeft binnengesleept. Ook verwacht het bedrijf in 2022 tienduizend campers te kunnen uitleveren. Maar of deze cijfers realistisch zijn valt te betwijfelen aangezien Tesla zelf aangeeft hooguit tienduizend Cybertrucks te kunnen leveren in 2022.

Er worden in Europa op dit moment door Covid-19 meer kampeerauto’s dan ooit tevoren verkocht. Maar wie is bereid om maximaal 49.995 dollar te betalen voor een totaal onpraktische en onbetaalbare kampeerunit? Zeker als je bedenkt dat je bent beperkt door de elektrische Cybertruck met een maximale actieradius van 600 kilometer zonder opbouw en waarvoor onderweg bijna geen service of een oplaadpunt te vinden is?

Wij slaan in ieder geval nog even over…